Laste ned Arduino IDE


For å starte å programmere med Arduino, må man innstallere Arduino IDE (Integrated Development Environment). Det er også mulig å registrere seg med en bruker og få tilgang til en editor i nettleseren.

Gå til nettsiden for Ardunio Programmvare.

Windows Hjelp meg! skolelaboratoriet@nt.uit.no

Klikk på Windows Installer (den øverste linken) for en helt vanlig installasjon på en Windows PC.

Før nedlastningen starter, kan du velge å donere penger for Arduino. Siden dette er et undervisningsprosjekt som vi ikke skal tjene noe penger på, kan vi med god samvittighet velge å trykke på Just Download uten å gi penger.

Nedlastningen vil starte og nettleseren din vil enten lagre Installasjonsfilen på det vanlige stedet for nedlastninger på harddisken din, eller be deg om å velge hvor filen skal lagres.

Etter Installasjonsfilen er lastet ned, må vi kjøre Installasjonsprogrammet. I dette tilfellet kan du la alle instillingene som programmet foreslår. Trykk Next (eller Neste) flere ganger og så Finish (eller Fullfør). Under installasjonen vil PCen be deg om å godkjenne installasjon av Drivere som er utgitt av Adafruit, Arduino LLC m.m. Godkjenn installasjonen for alle disse, dette er programmvare som er nødvendig for at PCen din kan 'snakke' med Arduino kontrolleren. Denne meldingen ser omtrent slik ut (språket kan variere avhenging av dine språkinnstillinger).

Arduino driver installasjon

Gå videre

Gå til innholdsfortegnelsen
Gå til neste steg: Start Arduino IDE