airbit Guider


Her er alle guidene på hvordan sette sammen, lodde og programmere air:bit måleren.

Guidene er delt opp i flere mindre steg og rettet mot nybegynnere både når det gjelder lodding og programmering av Arduino kontrollere. Om du synes ting går litt for sakte for deg i ett steg kan du bare hoppe videre til neste steg.

Bygge air:bit

Første steg er å sette sammen komponentene. Denne guiden tar deg gjennom bygge- og loddeprosessen steg for steg.

Klikk her for å starte med bygging av airbit.
Guide: Bygging av airbit

Programmering: Oppsett

For å kunne programmere Arduino-kontrolleren som følger med air:bit, må du først laste ned og sette opp programmvare på datamaskinen din. Denne guiden vil ta deg gjennom stegene for å laste ned, installere og sette opp alt du trenger for å komme i gang.

Klikk her for å starte med oppsett av din datamaskin for programmering av airbit.
Guide: Oppsett av programmvare

Introduksjon til Arduino-Programmering

Denne guiden vil gi deg en introduksjon til programmering av Arduinoen. Vil vil gå gjennom veldig enkle kodeeksempler som viser hvordan man programmerer en Arduino. Guiden er målrettet mot nybegynnere for programmering. Mens guiden dekker hovedprinsipper i Arduino-programmering, så går den ikke gjennom noen av sensorene til air:bit. Dette dekkes av den neste guiden.

Guide: Introduksjon til Arduino-Programmering

air:bit Programmering

Etter den generelle guiden for Arduino-programmering er du nå klar for å pusle med sensorene til air:bit.

Guide: air:bit Programmering

Feilsøking

Når man skriver kode vil man desverre alltids snuble over feil og lure på hvorfor ting ikke funker. Feilsøking er en viktig del av å skrive kode. Denne guiden vil gi noen tips i hvordan man kan finne ut hva som er feil og hvordan man fikser det mest vanlige problemer.

Guide: Feilsøking under programmering